Reisihommiku noorte eri: Austraalia, Uus-Meremaa, Kanada ja USA töö- ja reisiviisad

10.05.2018

Laupäeval, 12. mail kl 12 toimub Viru Keskuse Rahva Raamatus noortele suunatud reisihommik, kus saab hea ülevaate sellest, milliste viisatingimuste, reisiolude ja –korraldusega tuleb arvestada, minnes tööle ja reisima suurriikidesse Austraaliasse, Uus-Meremaale, Kanadasse või USAsse.

Eesti on paljude teiste Euroopa riikidega võrreldes unikaalses positsioonis, sest on üks 19 riigist terves maailmas, mille kodanikud saavad Austraaliasse reisida noorte tööviisaga. “Kuni 30-aastastele Eesti noortele tähendab see suurepärast võimalust – minna kohale, elada kuni kaks aastat põnevas soojas riigis, õppida keelt, leida uusi kogemusi ja tutvusi ning samas tööga reisiraha tagasi teenida,” märkis reisihommiku moderaator, viis aastat Austraalias elanud “Minu Austraalia” autor Airi Ilisson-Cruz.

Airi-Ilisson Cruz Austraalias

“Kuna Uus-Meremaal antakse seljakotireisijatele, kes vähemalt 3 kuud mõnd farmitööd teevad, kolmekuuline viisapikendus (nii et kokku tuleb 1 aasta ja 3 kuud), siis töötasin minagi viinamarjaistanduses, arbuusifarmis ja kapsafarmis,” loetles “Minu Alaska” autor Mann ehk Maria Kupinskaja. Maailmarändurist naine jagab reisihommikul muuhulgas kogemusi, kuidas töötas varem Norra arktikas Teravmägedes kelgukoerte talitajana. Tänaseks on Mann Uus-Meremaal erinevate viisadega viibinud juba niikaua, et plaanib vormistada sealse kodakondsuse.

Maria Kupinskaja fotopangast

Oma seiklustest ja töökogemusest räägib reisihommikul ka Uus-Meremaal suusainstuktori ja barista’na töötanud ning mitu noorteraamatut kirjutanud Ene Sepp.

Ene Sepa fotopangast

Erinevaid noorte tööviisa võimalusi ja tingimusi suurriikides analüüsib Estraveli Austraalia tütarettevõtte Aero Traveli vanemreisikonsultant Relika Williams, kes on töö- ja puhkeviisaga töötanud ja rännanud nii USAs kui Austraalias. Relika on läbi viimase aastakümne vormistanud eestlastele Austraalia lennupileteid ja muud reisimiseks vajalikku. Reisihommikul jagab ta väärtuslikke soovitusi nii Austraalia, USA, Kanada kui Uus-Meremaa tööviisade kohta.

Juttu tuleb viisabürokraatiast ja tööviisade eripäradest eri riikides, antakse soovitusi ja tutvustatakse töövõimalusi kohapeal: suusakuurordid, arbuusifarmid, koertelaagrid, aga ka reklaamides osalemine, mis võib ka veel aastaid hiljem passiivset tulu tuua. Räägitakse detailidest, mida peab pikaajalise viia tegemisel arvestama — näiteks millised on tervisekontrollid, kui pikalt tuleb reisiks valmistada ja milline kindlustus valida.

Eestlaste hulgas populaarsete sihtkohtade ja kogenud reisisellidega hommikud toimuvad Rahva Raamatu, Estraveli ja Petrone Printi ühissündmusena Viru Keskuse IV korrusel Rahva Raamatus kord kuus. Reisihommikutel osalemine on tasuta ning vestlust on võimalik jälgida ka otseülekandena laupäeval kell 12 Estraveli või Rahva Raamatu Facebooki lehel.

Lisainfo:
Airi Ilisson-Cruz
Estraveli turundusdirektor
Tel: +372 626 6371
Mobile: +372 5030 329
Email: airi@estravel.ee