5 põhjust, miks reisida üksinda, ka pärast 50. eluaastat

11.01.2024
Estravel ja G Adventures

Väikeses grupis G Adventures’iga maailma avastamine on sobiv viis reisimiseks ka neile, kes alustavad reisiteekonda üksinda.

Vanus on vaid number ja seiklustel piire ei ole. Kui sa saad inglise keelest aru ning oled jõudnud sellisesse eluetappi, kus oled juba piisavalt reisinud ning tead kõiki sihtkohti, kuhu võiks minna (või mitte minna), siis oleks paras aeg üks piirkond põhjalikumalt ette võtta. Selleks soovitame julgelt vaadata G Adventures’i reisivalikut.

Toome välja ka viis väga head põhjust, miks tasub Tallinna lennuväravatest ka üksinda reisi alustada. Liitu sihtkohas väikese rahvusvahelise seltskonnaga sellisel reisil, mis sobib hästi ka üle 50-aastastele reisisõpradele.

1. Leiad uusi sõpru

Grupireiside võlu on uute tutvuste loomine.

Vanemaks saades on sõprade leidmine sageli keeruline – seega pole midagi paremat kui kohtuda inimestega, kellega on lihtsalt hea klapp. Väikeses rühmas reisimine on ideaalne viis leida igas vanuses mõttekaaslasi, kellele meeldib reisida täpselt samamoodi nagu sulle. Võid isegi leida uue lemmikreisikaaslase, kellega järgmisele reisile koos minna.

Reisijad räägivad: „Oleme 60-aastased ja igal tuuril on olnud ka meie eas vallalisi inimesi. G Adventures’i reisid on hea viis uute tutvuste loomiseks.”

Kuhu minna: kui Machu Picchu nägemine on sinu unistuste sihtkohtade seas, kuid matkamine pole päris sulle, siis ei tasu meelt heita, sest nende iidsete varemete juurde saad minna ka rongiga. Istu mugavalt ja naudi lopsakat Andide maastikku, kui kulged läbi Püha oru.

Meie reisisoovitus: Avasta Machu Picchut

2. Tunned end kogu aeg turvaliselt

Vanusest olenemata on turvalisus üksinda reisimise juures üks suurimaid küsimusi. G Adventures’i grupireisidel pakutakse lisaks ohutule reisimisviisile ka garantiid, et sa ei satu kahtlasesse hotelli või piirkonda, kust tahaksid kohe põgeneda. Samas ei pea sa pidevalt oma grupiga ka koos olema, sest reisiprogrammidesse on sisse arvestatud parajalt vaba aega, et saaksid ka üksinda olemist nautida. Hiljem grupiga taas kokku saades võid oma avastusi jagada.

Reisijad räägivad: „Olen 60. eluaastate alguses ning läksin eelmisel aastal üksinda oma esimesele G Adventures’i reisile ja mulle meeldis see. Sel aastal olen juba broneerinud kaks sellist reisi.”

Kuhu minna: avasta Lõuna-Aafrikat Kaplinnas veini degusteerides, suundu Sowetosse Johannesburgis ja kohtu Krugeri rahvuspargis “suure viisikuga” ehk ehk lõvi, ninasarviku, elevandi, leopardi ja pühvliga. Kui soovid vahepeal ka üksinda kulgeda, on sinuga kaasas oleval reisijuhil näpunäiteid selle kohta, millised piirkonnad on ohutud, kuidas liigelda ja kuidas vajadusel ühendust hoida.

Meie reisisoovitus: Kaplinn, Kruger ja Zimbabwe

3. Sinu reisijuht on alati olemas, et vajadusel abi pakkuda

Grupiga koos reisides on sinuga igal sammul kaasas ka reisijuht, kes teab kaasa rääkida kõigis esilekerkivates küsimustes… või ka lihtsalt sinust pilti teha, et mälestused saaks parimal viisil jäädvustatud. Ta saab arvestada ka sinu erisoovidega, olgu need siis liikumisraskus, toitumisprobleemid või arstiabi otsimine. Lisaks oskab ta ka hästi motiveerida, kui vajad veidi tõuget järgmisesse sihtkohta jõudmiseks.

Reisijad räägivad: „G Adventures kohandub hästi üksinda reisijate vajadustega. Kuigi mul oli varasema põlveoperatsiooni tõttu liikumisprobleeme, sujus kogu reis minu jaoks ladusalt.”

Kuhu minna: Bali ja Lomboki saared tunduvad kui unenägu. Õnneks saad oma reisijuhi abiga neid julgelt avastada teades, et kindel seljatagune on vajadusel alati olemas. Siin on väga head võimalused jalgrattaga sõitmiseks, snorgeldamiseks ja matkamiseks imekaunites piirkondades.

Meie reisisoovitus: klassikaline Bali ja Lombok

4. Usaldusväärne kohalik giid

Sinu reisijuht pole mitte ainult selleks, et vajadusel aidata ning viia sind punktist A punkti B, vaid ka näidata sulle parimaid kohti oma koduriigis. Ta jagab lugusid, fakte ja teadmisi oma kodukohast, mida sa tõenäoliselt internetist või reisiraamatutest ei leia.

Reisijad räägivad: „Olen G Adventuresiga juba 12 korda reisinud ning enamasti üksinda. Reisijuhid teevad üksinda reisile minemise lihtsaks ja olen alati teiste kaasreisijatega sõbrunenud! Minge enesekindlalt edasi ja nautige.”

Kuhu minna: see, et saad ka ise Itaaliasse minna ja ringi liikuda, ei tähenda, et peaksid seda omapead tegema. Cataniast toreda seltskonnaga Palermosse liikudes saad rohkem teada Lõuna-Sitsiilia kultuuri, traditsioonide, ajaloo ja toidu kohta, kui arvad. Täienda seda praktilise arancini toiduvalmistamise tunniga või naudi suplust ühes peidetud lahesopis, mida soovitab sinu reisijuht.

Meie reisisoovitus: Avasta Lõuna-Sitsiiliat

5. Stressivaba reisimine

Kui kodus või tööl võib igapäevaseid kohustusi olla lõputult, siis väikeses grupis reisides saad need unustada ega isegi mõelda reisiga seotud küsimustele. Sinu reisijuht on juba tegelenud kõige vajalikuga. Piletid vaatamisvääruste juurde? Ta saab aidata. Transporditöötajate streigid? Ta juba tegeleb sellega. Keelebarjäär? Pole probleemi! Sinul jääb üle vaid aeg maha võtta ja ümbritsevat nautida.

Reisijad räägivad: „Olen 67-aastane ja olen liitunud G Adventures’i reisiseltskonnaga neljal korral ning plaanin sel suvel uut reisi. Olen olnud oma reisiseltskonna üks vanimaid, kuid kindlasti mitte kõige nõrgem! Tasub lihtsalt kätte võtta ja ära proovida – sa ei kahetse!”

Kuhu minna: vanemaid inimesi austava kultuuriga Tai on ideaalne sihtkoht kogenud reisijatele. Sellel kaunil riigil on kordades rohkem pakkuda kui sealsed peod ja rannad, nii et ole valmis kohalike tavasid lähemalt tundma õppima, elavaid tänavaid avastama ja ning saama täieliku rahutunde osaks, mida ka reisilt koju kaasa tood.

Meie reisisoovitus: Klassikaline Tai läänerannik

Krabi, Tai

G Adventures sobib absoluutselt kõigile

Kui soovid oma reisisihtkohaga paremini tutvuda, siis G Adventures on õige valik:

  • Sõna adventure võib mõnikord ehmatada, nagu oleks tegemist millegi väga ekstreemsega. G Adventures ise aga selgitab, et soft adventure ehk kerge seiklus tähendab lihtsalt teistmoodi reisi kui suures grupis sõitu mööda vaatamisväärsusi.
  • Reisiprogrammid ja erinevad reisitüübid (Family, 18-to-thirtysomethings, Marine, Active, Classic, Local Living, Wellness jt) on kohandatud just selliseks, et igaüks leiaks endale sobiva reisiprogrammi meelepärases sihtkohas ja sobiva raskusastmega – olgu nendeks lastega pered, noored seiklejad, keskealised või seeniorid.
  • Rühmas on 10–15 inimest ja üle maailma pärit reisikaaslased on juba omaette väärtus.
  • Lisaks tuntud vaatamisvääruste nägemisele on rohkelt kokkupuuteid ka kohaliku eluga ehk väga suur on tõenäosus avastada midagi uut ja avardada oma silmaringi.
  • Estravelist saad osta G Adventures’i reise ilma juurdehindluseta. Broneeri julgelt Baltimaade suurimast reisibüroost – nii on sinu jaoks olemas ka 24/7 eestikeelne reisiabi.

 

 

Kommentaarid: