Kristina õppereis Dominikaanis

20.06.2024
Kristina Aasanurm

Estraveli Tallinna müügibüroo superviisor Kristina Aasanurm käis novembri lõpus Novatoursiga õppereisil Dominikaani Vabariigis. Jagame tema muljeid ja reisielamusi ning hotellide soovitusi.

Tegemist oli minu esimese kaugreisiga üle ookeani! Nüüd, mil reis juba seljataga, on kohati endiselt selline tunne, et peab end näpistama – see kõik oligi päriselt ja ma käisingi ära seal paradiisisaarel, millel ühel pool Atlandi ookean ja teisel pool Kariibimeri!

 

Novatoursi pakettreisid Dominikaani on ümberistumisega Frankfurtis, kõigepealt lend Lufthansaga Tallinnast ja seejärel Condoriga Frankfurtist otse Punta Canasse. Lufthansa 2,5 tundi lennul antakse igale reisile veepudel ja tükike šokolaadi, edasi pikal lennul, mis üle 10 tunni, saab paar korda sooja sööki ning lisaks vett/kohvi/teed või mahlasid/karastusjooke. Jooke pakutakse mitu korda ja kui selle vahepeal siiski veel oleks vaja, saab julgelt juurde käia küsimas. Eelnev on kõik hinnas, alkohoolsete jookide eest tuleb lisaks maksta. Igal istekohal on padi, et pikka lendu mugavamalt üle elada, lisaks meelelahutusekraan lugematute filmide, sarjade, erinevate sihtkoha klippide, muusika ja mängudega. Kõrvaklapid peavad aga endal kaasas olema – kui need on maha jäänud, on võimalik need ka pardal osta.

 

 

Kohale jõudsime kui päike oli juba loojunud, õhusooja aga ca 27 kraadi – küll see soe troopiline õhk oli hea terminali jalutades!

 

Enne riiki sisenemist ja enne riigist lahkumist tuleb täita elektrooniline deklaratsioon, mille täitmise järgselt saadetakse reisijale QR-kood. Soovitame deklaratsiooni täita vähemalt 72h enne reisi ning salvestada või teha ekraanipilt saadud QR-koodist oma mobiiltelefoni või see välja printida. Saabumisel ja lahkumisel hoidke antud QR kood käepärast, et tollikontrollis saaks seda skaneerida. Tasub arvestada, et kui vormi on vaja muuta, tuleb see otsast peale uuesti täita ja saada uus QR-kood.

Vajalikud dokumendid riiki sisenemiseks

Eesti kodaniku passiga reisijale on Dominikaani Vabariiki reisimine viisavaba kuni 30 päeva 180 päeva jooksul. Küll aga Dominikaani saabudes vajavad Eesti kodanikud turistikaarti, mis kehtib 30 päeva. Turistikaart on võimalik soetada lennujaama saabudes, hind on 10 USD.

Vajalikud dokumendid:

  • pass, kehtiv vähemalt 6 kuud peale reisilt tagasi saabumist;
  • edasi-tagasi lennupiletid;
  • hotelli voucher;
  • piisavate rahaliste vahendite olemasolu kogu reisi perioodiks;
  • soovitav tervise- ja reisikindlustus riigis viibimise perioodiks.

Soovitused reisiks

  • Peamine valuuta Dominikaanis on peeso, kuid enamikes kohtades aktsepteeritakse ka USD dollareid. Kuna peesosid ei saa riiki sisse ega välja viia, soovitame kaasa võtta USD dollareid, mida saab kohapeal peesodeks vahetada. Ka kaardimaksed toimivad edukalt – sai järele proovitud kohalikus poes, terminal andis kohe ka valiku, et saan kaardimakse teha eurodes.
  • Soovitame võimalusel kaasa võtta elektrooniliste seadmete laadimiseks adapter, kuna Dominikaanis on kasutusel sama pistik ja maandustihvt, mis USAs.
  • Hotellidel on suured territooriumid ning kliima on kuum ja niiske, mistõttu varuge kaasa õhukesed riided ning mugavad jalanõud. Detsembri alguses oli keskmiselt päeval 30 kraadi sooja, paaril päeval sadas kohati veidi sooja seenevihma, mis oli äärmiselt mõnus ja teretulnud ning seda oli vaid mõni minut, siis kuskile varjuma ei pidanud.

Reisi käigus vaatasime üle 23 hotelli, mille seast ei ole ühegi hotelli kohta öelda, et oleks täiesti sobimatu või ei soovita. Seega tõesti üks igati külastamist väärt sihtkoht! Mõned hotellid on lihtsamad 4 tärniga, mõned igati sümpaatsed ja viisakad 5 tärniga ja mõned kohe päris luksuslikud – kõik asuvad kas otsapidi mere ääres või vaid mõni samm merest. Lisaks hotellidele tegime läbi kaks ekskursiooni, mida soovitan kuumalt ja kahe käega!

 

Ekskursioonidest

3 Treasures of Miches

Kogu päeva kestev ekskursioon, mis algab kõigepealt ca 2 tundi kestva ATV sõiduga – ühe ATV peale mahub kahekesi, vahepeal saab juhti soovi korral vahetada. Sõit kulgeb riisipõldude äärest läbi palmimetsa ookeani äärde, kus on kookose joomise paus ning sama teed pidi tagasi. Peale ATV sõitu kolisime safaribussi, millega hakkas künklik ja konarlik tee mäkke – eepiliste vaadega Montaña Redonda, kus on ohtralt pildistamisvõimalusi, lisaks väike restoran, kus sõime maitsvat lõunasööki.

Peale vaadete nautimise on võimalik ka suveniiripoodidest teha sisseoste või teha zipline sõit. Kui kõigil kõhud täis ja sobivad pildid tehtud, hakkas sõit tagasi alla maa peale, et võtta siht metsikusse Playa Esmeralda randa, kus saime nautida Atlandi ookeani laineid. Terve oma grupiga nii Eestist, Lätist kui Leedust kiitsime antud ekskursiooni heaks – soovitan kindlasti!

 

Saona Island

Selle saare peal ongi need postkaardi rannad – lumivalge liiv, palmimetsad (kuni mereni välja) ning klaar helesinine vesi! Punta Cana piirkonna hotellist on kõigepealt bussisõitu veidi üle tunni, koos peatusega võib ka 1,5h arvestada. Seejärel jõudsime väikesesse sadamasse, kus saime info, et ühes suunas sõidame kiirpaadiga ja teises suunas rahuliku katamaraani pardal. Paat lähenes kaldale, paar sammu läbi vee otse paati ning siis hakkas ca 20 minutit laineharjal kiirsõitu – oh neid kilkeid! Õnneks midagi vette ei lennanud, mõni julgem tegi ka väikese videoklipi.

Esimene peatus – Playa Palmilla imeilusas vees. Paadi pealt ronisime otse ca rinnuni vette ja seal anti aega Kariibimere mõnusid nautida ca 45 min – vees oli ka joogiteenindus rummipudeli ja Coca-Cola näol, lisaks fotograaf. Ühel hetkel anti märku tagasi paati minekuks ning jätkus ca 10 minutit sõitu Saona saarele, kus samamoodi oli paar sammu läbi vee, et jõuda liivaranda. Sealt oli alla 5 minuti jalutamist läbi palmimetsa (kus papagoid lendasid ja häält tegid) randa, kus veetsime ca 3 tundi. Rannatoolide läheduses oli rannabaar vabaks kasutamiseks, hinna sisse kuulus ka buffee lõunasöök, mida sõime avatud katusealuses mõni meeter merest – no mida veel tahta! Kogu meie grupp ütles ranna kohta vaid ühe sõna – paradiis!

Tagasisõit oli rahulikult kulgeva katamaraani peal, kus joogid hinna sees nii palju kui soovi oli, terve ca 45 min vältel kõlas muusika ja meeskond haaras kõiki tantsima – näidates ise samme ette. Aeg läks päeva vältel nagu linnulennul ning imelisi mälestusi kogunes palju! Ka seda kohta soovitan kohe kindlasti!

 

TOP 5+ hotelli

Ehk need, mis jäid enim meelde ja lõid silma särama ning kuhu võiksin rahumeeli broneerida nii enda majutuse kui ka teistele julgelt soovitada. Ühtlasi on need hotellid, kus on tegevust suurtele ja väikestele, asuvad otse liivarannas, territooriumid on rohelusse mattunud ning hotelli heas kvaliteedis võib kindel olla.

 

 

 

 

 

Dominikaan sobib kõigile neile, kellel just praegu silm särama läks ning mõte liikuma, et sel saarel peaks kunagi ka ise ära käima – meelepärast leiab sealt endale igaüks!

 

 

Tekkis mõte reisida Dominikaani? Lennupiletid leiad Estraveli lennupiletite e-poest.

 

 

Kommentaarid: