Parimad raamatud reisile kaasa võtmiseks

17.06.2024
Estravel ja Rahva Raamat

Lähiajal saabuva reisi kõige suurem peavalu on tihtipeale eesootav pakkimine. Seda veel eriti, kui lisaks reisielamustele on soov üks meeldejääv lugemiselamus välismaalt kaasa napsata. Hea raamatuga lendab aeg linnutiivul, sest muudab pikad lennutunnid olematuks ning pakub väärt seltsi. Nii panid Rahva Raamatu eksperdid pead kokku, et lugejateni just need otsitud kirjanduspärlid suunata.

Lennureisi väärt kaaslased – audioraamatud

Lennureisi parimateks kaaslasteks on audioraamatud, mis aitavad ümbritsevast mürast eemalduda. Mugavad kaelapadjad ja reisikomplektid aitavad lõõgastumisele veelgi kaasa, et kuulata Urmas Vadi inimeste omavahelisele suhtlemisele keskenduvat romaani “Neverland”, Kristi Saare rahatarkusi täis raamatut “Kuidas saavutada finantsvabadus“ või Jay Shetty debüütteost “Mõtle nagu munk”. Kui puhkamisest villand saab ning käed tegevuse järele sügelema hakkavad, tulevad kasuks ristsõnad, Modern Sudoku või ajude ragistamiseks G. T. Karber´i 100 põnevat mõrvamõistatust koondav “Mõrvik”.

Rannakirjanduse lugemismõnud

Sihtkoha rannaliivale jõudes saab viimaks alata reisi oodatuim mõnulemine. Naudingu suurendamiseks soovitame kaasa võtta ajaviitekirjandust. Unelmate suveromanssi ja võluvaid armumishetki pakuvad Taylor Jenkins Reidi “Malibu tõuseb tuhast”, Colleen Hooveri “Mälestused temast” ja Jennifer Lynn Barnesi “Pärimismängud”.

Sarjaarmastajal soovitame tutvuda kirimikirjandusega, millest eriliselt soovitame kolme raamatut: ”Wahington Poe” sarja uut osa “Halastustool”, ”William Wistingu” sarja uut põnevikku “Felicia kadumine” ja “Neljapäevase mõrvaklubi” uut seiklust “Kõige viimane saatan”.

Samuti ei saa mainimata jätta klassikalist valikut ilukirjanduse näol, kust leiab alati miskit kõnetavat. Delia Owensi “Kus laulavad langustid”, Mia Kankimäki “Naised, kellest ma öösiti mõtlen” ja Andrzej Sapkowski “Tuleproov” on kindlasti väärt uudistamist!

Inspireerivad reisiraamatud

Kui vajad sihtkoha valimiseks inspiratsiooni, tulevad appi reisikirjad: Minu-sari, Eia Uusi “Kirjad Buenos Airesest”, “EHH, Uhhuduur 20. Ise teed oma elu!” ning Maris Pruuli “Läbi Loodeväila”. Otsingutele aitavad kaasa ka erinevad reisijuhid ja atlased. Lisaks on alati võimalus avastada kallist kodumaad, mida aitab planeerida Ülar Allase kogumik “Matkates läbi Eesti”. Matka kasuks otsustades ära unusta kaasa haarata värskendust pakkuv veepudel või termos, UV-kiirguse eest kaitsvad päikseprillid või lõbus reisimäng, et matkareis paremini sujuks.

Loodame, et leidsid soovituste hulgast just selle õige kirjandusteose. Rahva Raamat soovib omalt poolt mälestusterohket reisi põnevate kirjanduselamuste seltsis! Head lugemist!

Rahva Raamatu reisikampaania

Rahva Raamatu on pühendanud juunikuu reisimisele ja toovad sinuni põnevad ideed aja veetmiseks. Valiku hulgast leiab nii eripakkumisi kuni -80%, väärtkirjanduse soovitusi, ingliskeelset suvelugemist, kingitusi reisisõbrale kui ka põnevad mänge.

1. juulini osalevad kõik Rahva Raamatus vähemalt 30 € ostu teinud püsikliendid loosis, mille auhinnaks on Estraveli 500 € kinkekaart. Püsikliendiks saab registreeruda alati täiesti tasuta.

Võitja kuulutatakse välja Rahva Raamatu Facebooki lehel 05.07.2024. Tutvu tingimustega.

 

Kommentaarid: