Reisikindlustus on muutunud aina olulisemaks – sageli reisides tasuks mõelda aastasele poliisile

02.08.2024
Estraveli lennupiletite ja reisikindlustuse müügidirektor Mauri Saarend

Õnneks pole enam palju inimesi, kes läheksid reisile ilma end võimalike ebameeldivuste vastu kindlustamata. Kuid kindlustuste vahel on erinevusi ja sõltuvalt reisi iseloomust tasuks sellesse teemasse veidi põhjalikumalt süveneda, kaaluda võimalikke riske ning valida suurimat meelerahu pakkuv lahendus.

Lihtsamal puhul võib asja ära ajada ka võimalikult juba olemasolev ja näiteks krediitkaardiga kaasnev poliis. Kuid sagedamini ja kaugemale reisides tasub pisut suurem investeering eraldi kindlustuslepingusse ennast kuhjaga ära.

Estravel pakub klientidele reisikindlustust koostöös meie pikaajalise hea koostööpartneri Salva Kindlustusega. Äriklientidel on võimalik soodushinnaga osta aastast korduvreisikindlustust, mis võib sageli reisides anda märkimisväärset rahalist kokkuhoidu, pakkudes samas üsna kõrgeid katteid. Aastane sooduskindlustus kehtib eeldusel, et Eestist väljaspool ei viibita kauem kui 120 päeva.

Salva toote eelisteks on:

  • Omavastutuse puudumine nii reisitõrke- kui pagasikindlustuse puhul (pane tähele, et mõne konkurendi puhul võib omavastutuse summa osutuda suuremaks näiteks kohvri parandamise reaalsest kulust ja nii jääb hüvitis saamata). Täiendavalt võib mõne panga pakutaval kindlustusel olla piiratud summa, mis ulatuses saab reisitõrke korral uusi pileteid osta või vanu ümber teha. Salval seevastu saab sarnaseid muutusi teha kogu valitud kindlustuskaitse piires.
  • Kaitse lennufirma korraliste graafikumuutuste vastu. Kuigi Euroopa Liidu määrus 261/2004 pakub reisijatele teatud kaitset ja ka rahalist kompensatsiooni lendude hilinemise või tühistamise puhul, tasub teada, et esiteks leiab suurem osa maailma lennuliiklusest aset väljaspool määruse kehtivusala ning teiseks, kui väljumiseni jääb rohkem kui 2 nädalat, on lennuettevõttel ka Euroopas täiesti vabad käed graafikuid ümber teha ja isegi väljumisi annulleerida. Jah, makstud piletiraha saab siis tagasi. Aga ettemakstud majutuse või eraldi piletil jätkutranspordi pakkujat see reeglina ei huvita. Paljud low-cost lennufirmade odavaid pileteid pikalt ette hankinud reisijad on paraku vastava teemaga isikliku kogemuse läbi valusalt kursis. Kui reisile on vaja ikkagi minna, ei piisa tagastatavast rahast sageli uue pileti ostuks. Ka sellisel puhul päästab päeva kindlustus! Siinkohal tasub tähelepanu juhtida, et just pikalt etteostetud soodsate lendude puhul võiks reisitõrke kindlustuskaitse summa valida mõningase varuga. Et see ikka kindlalt kataks hinnavahe tõenäoliselt oluliselt kallima uue piletiga.
  • Võimalus osta täiendav kaitse nii teenusepakkuja streikide kui pankrottide vastu. Viimastel aastatel päästepakettide sildi all majandusse paisatud katteta raha on kruvinud ülespoole nii hindu kui palgaootusi ja Lääne-Euroopa ametiühingud ei kõhkle vajadusel lennuliiklust häirivaid aktsioone korraldamast. Reisija jaoks on olukord suuresti sarnane eelmise punktiga – kui minna on ikkagi vaja, maksab uus pilet tõenäoliselt oluliselt enam kui vana eest tagasisaadav summa. Ka vedajate pankrotid ei ole loomulikult välistatud ning siis võib tagasisaadav raha üldse puududa.

Ülaltoodule lisaks on võimalik Salva poliisile lisada veel muidki katteid – rendiauto omavastutus, looduskatastroofid ja terrorism, tsiviilvastutus. Estraveli reisikonsultantidelt saab abi konkreetse reisi jaoks sobiva toote valimisel.

 

Kommentaarid: