Septembris läbis Tallinna lennujaama rohkem reisijaid kui eelmisel aastal

23.10.2024
Estravel

Septembris läbis Tallinna lennujaama 333 183 reisijat, mis on viiendiku võrra rohkem reisijaid kui eelmisel aastal. Regulaarliinidel lendas 15 lennufirmat, mis pakkusid 39 erinevat otselennu sihtkohta.

Suurimateks lennufirmadeks olid airBaltic otseühendustega 21 sihtkohta (28 protsenti kõigist reisijatest) ja Ryanair, mis pakkus Tallinnast otselende 11 sihtkohta (17 protsenti kõigist reisijatest). Enim lennati regulaarliinidel Stockholmi, Riiga ja Frankfurti. Lennuliikluse kogumahult on oluliseks sihtkohaks ka Antalya Türgis, kuhu lennati peamiselt tšarterlendudega. Kokku toimus septembris 4038 lennuoperatsiooni, mis teeb keskmiselt 134 maandumist ja õhkutõusu päevas.

AS-i Tallinna Lennujaam juhatuse liikme Eero Pärgmäe sõnul on septembri reisijate numbrid rõõmustavad, aga peagi saabub talvine hooaeg, mis tähendab veidi tagasihoidlikumat reisijate arvu. „Lennunduses on kaks hooaega: suvine ja talvine. Hooaegade vahetus toimub koos kella keeramisega. Suvehooaja lõppedes on tavapärane, et osad hooajalised suveliinid võetakse maha ja/või need asenduvad osaliselt talviste hooajaliste liinidega.  Tallinna lennujaama talvises lennugraafikus, mis hakkab kehtima oktoobri lõpust ja kestab kuni märtsi lõpuni, on valikus ligi 40 otselennusihtkohta. Lisaks suureneb näiteks Londoni, Amsterdami ja Barcelona liinil lennusageduste arv,“ rääkis Pärgmäe.

Regionaalseid lennujaamasid läbis septembris 8816 reisijat: Tartu lennujaama 4279 (sh Tartu-Helsingi regulaarliini 4192) reisijat, Kuressaare lennujaama 3246, Kärdla lennujaama 1268 ja Pärnu lennujaama 17 reisijat. Ruhnu lennuväljal teenindati 6 reisijat.

Allikas: Tallinna Lennujaam

 

Kommentaarid: