Liigu sisu juurde

24/7 klienditeenindus

(+372)626 6266

Küsi reisikonsultandilt

Otsi Estraveli lehelt
Populaarsed otsingud
Tagasi blogisse

Erilised paigad maamunal: La Mare Aux Oiseaux

29. aprill 2011
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi.

Ma olen Prantsusmaad pidanud alati kuidagi eriliseks. Seal on mingi elegantne romantiline salapära, ainult Prantsusmaale omane laiajooneline kitsarinnalisus, mingi heatahtlik lohakus ja naivistlik pahatahtlikkus. Inimesed, kes on seda kogenud, teavad, millest ma räägin.

Lisaks on Prantsusmaa on täis tillukesi turismipärleid ja üks selline, millest täna kirjutada tahan, on Läänerannikul Bretagne maakonnas asuv butiikhotell La Mare Aux Oiseaux.

Rahvusvaheliste tärnimärgituse järgi on hotellil kõigest kolm kuldset tähekest, kuid palju suurema kaalu teadjate silmis annab üks üliväärtuslik Michelini täheke, mis hotellile ja selle restoranile omistatud on.

Erilised inimesed loovad erilisi elamusi. La Mare Aux Oiseaux on väga eriline paik. Selle omanikuks, mentoriks, edasiviijaks ja peakokaks on 40-aastane Eric Guérin, kelle ideede põhjal on sündinud oaas keset kolgast.

Tillukeses Brière’i külas asetsev rookatusega hotell, kus on vaid 15 külalistetuba, avati esmaskordselt 1995. aastal. Aastatega on lihtsast külasvõõrastemajast saanud aga midagi rohkemat kui magamisasutus.

Hotell asub peaaegu otsesõnu “maailma lõpus”, külast edasi ei lähe enam ükski tee. Aeg ja ilm Briere’is oleksid justkui peatunud, mõni ütleb isegi, et see on ajatu paradiis.

Põhjus, miks inimesed sinna “pärapõrgusse” üldse lähevad, on kohalik eluolu, maastik ja loodus. See on karm ja jämedakoeline Prantsusmaa. Äratuskella asemel äratab teid tõenäoliselt kohalik kukk ning Eric ja tema abikaasa võtavad sind vastu justkui oma koju, mitte kui elegantsesse butiikhotelli.

Ometi on see karmiilmelisus suurepäraselt kombineeritud tänapäevaste mugavustega. Eric Guérin on tõeline talent kokanduses ning tema pakud õhtusöögid pole mitte lihtsalt söömaajad vaid kunstiteosed.

Ainuüksi roogade pärast tasuks see koht üles otsida. Michelini tärn pole paigale antud asjata. Ericu restoran pakub kombinatsiooni traditsioonilisest ja modernesest köögist. Kasutusel on ainult kohalik hooajaline tooraine, mida peremees vastavalt inspiratsioonile kasutab ning mille kõrvale pakutakse parimat kohalikku veinitoodangut.

Kogu asja mõte on pakkuda külastajale enamat kui lihtsalt hotellimajutust, pakkuda põhjust tulla ja kogeda teistmoodi mõtlemist, teistmoodi kogemusi.

Vägagi tõenäoliselt te ei satu iialgi Bretagne maakonnas asuvasse Brière’i külakesse. Aga kui satute, siis ei kahetse.

Teemad