Kevadine hotellipuhkus Türgis

26.02.2010
Helena Parmask

Sellel aastal on Estraveli hea partner TEZ Tour reisiturule tulnud uudse toote – kevadine hotellipuhkus Türgis. Kuigi Türgi kuurordid on eestlastele juba aastaid tuntud suvel, siis kevadisi reise tehakse esmakordselt.

Kevadreisid Türki toimuvad perioodil 6.-20 aprill, tegelik hooaeg Vahemere rannikul algab aga aprilli viimastel päevadel ning ametlikult alles 15. mail. Sellest hoolimata on mitmed luksuslikud kuurorthotellid avatud aastaringselt, ning võimaldavad mõnusat hotelli- ja spaapuhkust ka väljaspool suvehooaega.

Türgi kevadise hotellipuhkuse eesmärgiks ongi pakkuda klientidele võimalust puhata sellistes
hotellides, mis kõrghooajal võivad paljudele hinna poolest jääda kättesaamatuks. Lisaks on aprillis kuurortides valitsev rahu ja vaikus, mida kõrghooajal kusagilt ei leia. Võta kaasa kõik läbilugemata raamatud, mida merekohina saatel endasse ahmida…!!!

Aprillis on Türgis tõeline kevad. Loodus mattub värvikirevasse õitemerre, ehkki mäetipud on veel valdavalt lumised. Tuul võib kohati olla pisut jahe ning merevesi kargelt karastav, ent peale kodumaist „kas me sellist talve me siis tahtsimegi?“ miinuskraade ja lumeuputust tundub see kõik kui palsam hingele ning ihule. Eriti sobilik on kevadises Türgi luksushotellis talvekaamosest vabaneda eakamatel inimestel, kes tapvat suvekuumust taga ei igatsegi.

Siiski tuleb arvestada veel mõnede seikadega, mis kaasnevad puhkusega Türgis suvehooajavälisel ajal.

Türgi hotellides ei ole välibasseinid soojendusega, basseinide ääres ja rannas võib lamamistoole olla piiratud koguses. Hotellikirjeldused ei pruugi sajaprotsendiliselt vastata tegelikkusele, kuna veespordialad ja muud ilmast sõltuvad välitegevused (rannavõrkpall, rannabaarid, barbecue, veeliumäed jms) võivad olla suletud või piiratud kättesaadavusega. Mõned hotellirestoranid võivad olla talveperioodiks suletud (näiteks kirjelduses mainitud viiest a la carte restoranist võib töötada kolm ning seitsmest baarist viis…). Meelelahutus toimub tavapäraselt ainult siseruumides ning seetõttu ei saa oodata suvehooajale omast pidevat ja laiapõhjalist animatsiooni. Ka ekskursioone toimub piiratud koguses ja paljud restoranid, kohvikud ja kauplused kuurortides pole veel avatud.

Kõigest hoolimata ei tasu eelneval jutul ennast hirmutada lasta. Olen ise käinud aprillis, hooajavälisel ajal Horvaatia kuurortides ning jagan ainult kiidusõnu. Vahemerekevadine päike on imeliselt soe ning raputab lahti kõledas ja niiskes talveoludes hinge pugenud väsimusest. Hinnatase on mõistlik, söögid viivad keele alla ning kohalikud on mõnusalt sõbralikud.

Meie superhead hinnad kevadise Türgi luksushotellidesse leiad siit.

Kommentaarid: