Miks Estravel reklaamib hindu alates Euroopast?

09.03.2010
Mari-Liis

Täna saime tänuväärset tagasisidet kliendilt, kes küsis, et miks Estravel reklaamib lennuhindu alates mingist teatud transiitlinnast Euroopast. Et kas siin pole tegemist ebaausa turundusega, kus näitame lennuhinda võimalikult madalana.

Väga hea küsimus. Selgitan siin meie lennuspetsi Mauri Saarendi abiga lahti selle, miks me mõnikord avaldame hindu alates Euroopast ja miks mõnikord alates Tallinnast.

 

Nimelt on Eesti väike ja turg ostujõu poolest väga hinnatundlik, samas aga lennufirmade seisukohalt üliväike ja pea tähtsusetu. Konkreetselt Eesti turule teevad suured lennufirmad eripakkumisi väga harva ja ka tehtavad kampaaniad on sageli hinnalt kallimad, kui suurematel turgudel kehtivad analoogsed pakkumised. Mistõttu on meil vaja pead tööle panna ja otsida pidevalt võimalusi, kas kuskilt mujalt reisi alustades saaks kasutada soodsamat hinda. Seda Estravel ka teeb.

Sellest tulenevalt eeldab enamike kaasmaalaste nõutav võimalikult soodus hind väga sageli eraldi piletite kasutamist, et lõpptulemus atraktiivne oleks.

 

Eraldi piletitel on nii plusse kui miinuseid. Plussiks on kindlasti võimalus teha täiendavaid vahepeatusi Euroopas, mida soodsamad samale piletile vormistatud lennuhinnad ei pruugi lubada.

Miinuseks on aga asjaolu, et võimalike graafikumuutuste või reisitõrgete puhul kehtib lennufirma vastutus üksnes ühe pileti piires (seda riski saab maandada eraldi ostetava reisitõrkekindlustusega).

 

Kuna juriidiliselt on eraldi piletite näol tegemist eraldi veolepingutega, siis meie poolt on korrektne seda niimoodi ka kliendile näidata. Siiski oleme võimalusel (ka näiteks hetkel kehtiva Honolulu pakkumise puhul) toonud välja ka kogukulud Tallinnast alates.

Võrdluseks – soodsaim samale piletile vormistatud lennuvariant Tallinnast Honolulule maksab hilissuvel 17 500 krooni (meie pakkumises hetkel 11 487 krooni). Ilmselt nõustute meiega siin, et analoogsete pakkumiste tegemine on kliendile selgelt majanduslikult kasulik.

 

Täiendaks veel, et meie klientide hulgas on ka väljaspool Eestit elavaid inimesi, kes ei pea tingimata ostma eraldi piletit Eestist reisi alguspunkti.

Samas toome ära alati ka võimalused, kuidas soetada juurde võimalikult soodne pilet Tallinnast vajalikku Euroopa transiitlinna sõitmiseks.

Seega on Estraveli huvi pigem leida enam soodsamaid pakkumisi ja neid ka oma klientidele pakkuda. Trotsides lennufirmade ignorantsust meie pisikese riigi suhtes :).

Kommentaarid: