Siin elab Poseidon: veealune hotell Fidži saartel

07.05.2010
Helena Parmask

Jules Verne’i raamatutest tuntud veealune maailm ei eksisteeri enam vaid kirjanduses. 2010.aasta algusest saadik on seda võimalik ka reaalselt nautida!

Ühel Fidži saarestiku väikesel saarel asub puhkusekuurort nimega Poseidon Mystery Island, mis esmapilgul näeb välja nagu iga teine – kaunis liivarand, helesinine laguun ning lopsakad palmid. Kuid see ei ole kaugeltki kõik. Selle sama helesinise laguuni põhjas asub maailma esimene merepõhja ehitatud hotell – Poseidon Undersea Resort. Tundub ulmeline, kas pole?

Hotell asub 12 meetri sügavusel ning sinna saamiseks peab kasutama lifti. Hotellis on kokku 24 sviiti ning üks 92 ruutmeetrine külaliskorter. Umbes 70 protsenti igast hotellitoast on ümbritsetud 10 sentimeetri paksuse akrüülklaasiga. See annab võimaluse nautida maagiliselt kaunist korallrahu ning ookeanielanikke kasvõi voodil lesides. Lisaks on võimalik akna taga ujuvaid kalu sööta, vajutades lihtsalt toas asuval konsoolil vastavat nuppu.

Lisaks pakub Poseidon Mystery Resort erakordset võimalust einestada maailma esimeses merepõhjas asuvas restoranis. Vee alla asuvad ka raamatukogu, väike teater, konverentsisaal ning kabel.

Kuurort pakub müügiks nädalasi pakette, millest vee all on lubatud veeta kaks ööd, ülejäänud aja puhatakse ülalpool merepiiri. Maapealsesse kompleksi kuuluvad luksuslikult sisustatud bangalod ja privaatrannaga villad. Sellele lisaks pakutakse puhkajatele ka ülipõnevaid võimalusi vaba aja veetmiseks: näiteks saab omal käel allveelaevaga kuni 300 meetri sügavusele laskuda ning mereelu uudistada! Neile, kel vähem julgust, avaneb võimalus seda teha luksuslikul allveelaeval “Poseidon” kokteile nautides.

Hinnad on paraku üsna krõbedad!

Lisatud 19.11.2010: Tähelepanu! Praeguse seisuga on hotellis käimas ehitustööd ning hetkel broneeringuid vastu ei võeta!

Kommentaarid: