British Airwaysi ametiühingud jälle streigilainel

11.05.2010
Mari-Liis

Lennuliiklust takistanud tuhapilv pole veel korralikult hajuda jõudnud kui kahjumis Suurbritannia lennufirma British Airways on vastamisi uue kriisiga. Ametiühingud plaanivad lühikese perioodi vältel tervelt nelja 5-päevast streiki. Unite nimeline ametiühing on teatanud, et kui firma juhtkonnaga kokkuleppele ei jõuta, korraldatakse streigid järgmistel kuupäevadel:
18.-22.05
24-28.05
30.05-03.06
05-09.06

Lennufirma teeb kõik, et streigi mõju reisijatele vähendada. Vaatamata ametiühingu tegevusele püütakse käigus hoida kõik London City ja London Gatwicki lennujaamast väljuvad lennud.

London Heathrow’st algavaid lende mõjutab võimalik streik enim. Siiski tahetakse opereerida võimalikult palju interkontinentaalseid väljumisi.

Mida teha, kui teie lend langeb mainitud päevadele?

Kui mõni lend tühistatakse, siis on sellele piletit omaval reisijal põhimõtteliselt 2 võimalust:
– reisi edasilükkamine hilisemaks ajaks
– piletiraha tagastamine hoolimata hinnareeglitest

Harvadel juhtudel on võimalik ka ümberbroneerimine muudele lennufirmadele, aga see eeldab vahetut suhtlemist British Airwaysiga (telefoniliinid võivad olla streigi ajal väga hõivatud) ja nendepoolset autoriseeringut.
Eesti pakutavad reisikindlustused paraku streiki kindlustusjuhtumina ei käsitle ja võimalike kolmandate osapoolte teenuste kasutamise või kasutamatajätmisega seotud kulusid ei kompenseeri.
Lennufirma ametlik info streigiohu kohta on kättesaadav siit:
http://www.britishairways.com/travel/strike-ballot/public/en_dk?refevent=strike_home_banner

Kommentaarid: