Titanicu mälestuseks üle Atlandi

08.02.2012
Anu Vane

10. aprillil 1912, täpselt 100 aastat tagasi, lehvitasid inimesed Inglismaal Southamptoni sadamas kallitele sõpradele ja tuttavatele, kes olid alustamas teekonda unistuste maale Ameerikasse. Laev, mis oli täis glamuuri ja kullasära, aga ka vaesust ja parema elu lootust, pidi olema piisavalt tugev, et läbi minna nii tulest kui veest. Kahjuks sai sellele 14. aprilli öösel saatuslikuks triiviv jäämägi.

Titanic

Titanic (Foto: Titanicuniverse.com)

Edasine on meieni jõudnud nii Hollywoodi kinolinal kui ka mahajäänute mälestustena raamatukaante vahel. Selle aasta aprillis avaneb aga paljudel võimalus ise laevale astuda ja sõita kohta, kus 3,8 km sügavusel puhkab kunagine terasiludus Titanic.

Sellel aastal korraldatakse laeva uppumistähtpäeva puhul lausa kolm kruiisi, millest üks on erilisem ja luksuslikum kui teine.

Kõige pikem, luksuslikum ja tõetruum kruiis Southamptonist New Yorki on juba välja müüdud. Just see kruiis järgib Titanicu teed, mida ta seilas 100 aastat tagasi. 14. aprillil jõutakse laeva uppumiskohta, kus peetakse mälestusjumalateenistus.

13-päevane kruiis lõpeb New Yorgi sadamas ning soovijatel on võimalus sama teed pidi ka tagasi seilata. Laeva sisekujundus muudetakse selleks ajaks võimalikult Titanicu sarnaseks ning ka kogu elu käib laeval just nii, nagu 100 aastat tagasi.

USAst väljub 10. aprillil, täpselt sel päeval, kui Titanic alustas oma esimest Atlandi-ületust, ka lühem, 9-päevane kruiis, mis viib reisijad samuti Titanicu uppumiskohta.

Nendele, kes ei soovi võtta ette reisi Atlandi ookeani vetel, on mõeldud Titanicu minikruiis, mis seilab mööda Inglismaa rannikut. 6-päevane kruiis algab ja lõpeb Southamptonis ning selle jooksul külastate Liverpooli ja Belfasti, kus laev ehitati.

Kõigi kolme kruiisi aja toimuvad pardal erinevad loengud – esinevad Titanicule sukeldunud teadlased ja laevalt pääsenute järeltulijad. Kruiiside hinnad algavad 4900 dollarist ning sisaldavad laevapileteid koos kajutibroneeringuga, toitlustust ja palju muid tegevusi.

See on võimalus triivida ajas tagasi ja kogeda ajaloolist teekonda sellisena, nagu see oleks pidanud olema.  Mida Sina sellisest kruiisist arvad? Kas läheksid sellisele reisile?

Kommentaarid:

  1. [...] aasta alguses kirjutasime kolmest kruiisist, mis väljusid mälestamaks reisilaeva Titanicu uppumist 100 aastat tagasi. Titanicu [...]