Eesti ajalugu maailma lavalaudadel

03.01.2011
Svea Lillepalu

Aina populaarsust koguv Sofi Oksaneni teos „Puhastus“ on köitnud lugejaid nii siin- kui ka sealpool ookeani. Raamatut on saatnud niivõrd suur edu, et alates veebruarist võib teost nautida paljude teiste seas ka New Yorgi lavalaudadel.

Foto: NaistelehtNäidendit ingliskeelse pealkirjaga Purge mängitakse Manhattani East Village’is asuvas väikeses ja intiimses teatris La Mama. Teater on tegutsenud juba 1961. aastast ning selle lavalaudadel on kõndinud ka sellised maailmakuulsad nimed nagu Robert de Niro, Harvey Keitel, Billy Crystal ja Danny DeVito.

“Puhastus” (foto: Naisteleht) on Eesti juurtega Soome kirjaniku Sofi Oksaneni kolmas romaan. Maineka Finlandia kirjanduspreemia pälvinud raamat kinnitab pilgu Eesti lähiajaloole, ühe rahvakillu ja üksikisikute valikutele või valikute puudumisele repressiivses ühiskonnas. Samuti on see lugu vaimsest ja füüsilisest vägivallast, ühtaegu nii nõrkadest kui vapratest naistest meeste agressiivses maailmas. See on lugu olevikku kummitavast minevikust, kadedusest, kättemaksust ja lunastusest. Kõrvalpilk meie rahvuslikule traagikale ajaloo alasi ja haamri vahel.

Tänu Estraveli suurele partnervõrgustikule saame pakkuda sulle võimalust ka ise etendust kaema minna. Kolmepäevane teatripakett (10.–13.02.2011) koos hotellimajutuse, hommikusöökide ja lennujaamatransfeeriga (JFK) ühele inimesele algab 356 eurost. Paketi hinnas ei sisaldu lennupiletid New Yorki ja tagasi, reisikindlustus, kohalik transport ja soovi korral lisaööd.

Kommentaarid: