Ettevaatust, hotellid Internetis!

29.03.2007
Estravel

See on väga hea, kui meile asjalikku tagasisidet antakse. Täna kirjutas klient, kes veetis puhkuse Türgis: “Nalja sai aga Istanbuli hotelliga, mille broneerisin ise internetist. See ei vastanud üldse internetis nähtud pilltidele ja kirjeldusele ja ükski taksojuht ei teadnud kus see asub. Seiklesime päris pikalt Istanbulis. Järgmine kord olen targem!:)”

Tõsi ta on. Hotellikirjeldused ja fotod internetis võivad tegelikkusega olla nagu öö ja päev. Liialdatakse näiteks asukohaga (näiteks 500m kesklinnast võib tähendada väga väga laia mõistet vägagi kaugel kesklinnast), tubade kirjeldusega (tavaliselt paneb hotell internetti foto oma kõige paremast toast), lisavõimalustega (jõusaal võib tähendada ka paari hantleid kusagile sauna ooteruumis) jne.

Reisibüroost hotelli tellimise eeliseks võikski olla see, et reeglina kasutame edasimüüjaid, kes pidevalt hotelle kontrollimas käivad ning seetõttu on kirjeldused ja andmed võrdlemisi usaldusväärsed. Muidugi, alati võib juhtuda, et sattute just kõige koledamasse ruumi majutusasutustes, siis pole ilusatest piltidest ja positiivsest hinnangust kusagil kasu.
Olen isegi olnud Düsseldorfi Radisson SAS-is tõesti ebamaiselt koledas toas. Radisson SAS-ilt ootaks suhteliselt võrdset taset kõikides keti hotellides, aga ei.

Esiteks juhatati mulle suitsetajate tuba, mis lehkas nagu suitsetajate tuba ikka ning palusin vahetust, kuna olin spetsiaalselt tellinud mittesuitsetajate toa. Seejärel tundus nagu oleks antud mulle umbes 10 aastat remonti oodanud laoruum, mida aegajalt tarviatakse ka magamistoana. Hirmus.

Sellises olukorras tuleb õigust nõuda ikkagi kohapeal. Nõuda uut tuba, hüvitist või muud lahendust olukorrale. Eestlased on tihti nõnda tagasihoidlikud, et kannatavad kasina elamise ära, tulevad koju ning kirjutavad siis kaebuse, kui halvasti neil läks. Sellist situatsiooni on keeruline lahendada, sest majutus on toimunud, hotelli sõnul kliendil pretensioone ei olnud ning oodatud hüvitis jääb enamasti olemas.

Seepärast soovitus kõigile:
1. Broneeri majutus usaldusväärsest allikast
2. Kui kohapeal midagi ei meeldi, siis anna sellest seal ka teada. Hotell on kohustatud sinu pretensioonile vastama ja võimaluse korral olukorda parandama.

Siia ootaks hea meelega ka teiste kommentaare, kas selliseid olukordasid on ette tulnud ning kuidas need lahenenud on!

Kommentaarid:

  1. Estravel

    Mainitud Istanbuli hotell on tegelikult hostel - vaata lähemalt http://www.istanbulparishostel.com/
    Klient kirjutas selle kohta veel lisaks:
    täiesti jube must ja räpane oli see hotell seest. Üldse mitte selline nagu pildil.
    Ja 20 eurot maksis öö koos lapsega + veel 25 lennujaama viimine.
    Nii et... ma igatahes sõpradele seda kohta ei soovitaks