Euroopa parimate lennujaamade edetabelit juhib Istanbuli lennujaam

11.10.2024
Estravel

Euroopas on reisimise kõrghooaeg läbi ning käes on aeg vaadata, kuidas hindasid reisijad Euroopa lennujaamu.

Kuigi mõned lennujaamad on tuntud oma suurepärase teeninduse, puhkuse ja vaba aja veetmise võimaluste poolest jagub teistele ka negatiivseid hinnanguid. Vaadates Euroopa parimaid lennujaamu Google’i keskmise hinnangu ja arvustuste arvu põhjal, saab välja tuua viis lennujaama, mis said teistest paremaid hinnanguid.

5. Zürichi lennujaam, Šveits (keskmine hinnang 4,3)

Zürichi lennujaam on 26 317 positiivse hinnanguga Euroopa paremuselt viiendal kohal. Mille poolest Šveitsi lennujaam silma paistab? Sellel on 250 meetri pikkune vaateplatvorm, kust avaneb suurepärane 360-kraadine vaade. “Airside Centeris” on üle 80 poe, sealhulgas suurim valik Šveitsi šokolaadi mis tahes lennujaamas üle maailma. Lennujaama all olev SBB raudteejaam pakub ka ühendust Zürichi pearaudteejaamaga iga 10 minuti järel. Lennujaam on pühendunud jätkusuutlikkusele, eesmärgiga muutuda 2050. aastaks kliimaneutraalseks.

4. Praha lennujaam, Tšehhi Vabariik (keskmine hinnang 4,3)

Praha lennujaam, ametlikult Vaclav Haveli lennujaam, on 26 441 hinnanguga Euroopa paremuselt neljandal kohal. See pakub klientidele laialdasi teenuseid, sealhulgas kauplused, restoranid, dušid, puhkealad, tööjaamad ja peresõbralikud alad. Reisijad hindavad ka kõrget puhtuse ja mugavuse taset. Üks unikaalne omadus on terminale 1 ja 2 ühendav sild, mis muudab reisijate jaoks ümberistumised lihtsamaks. Lennujaamal on hea ühendus kesklinna ja teiste sihtkohtadega näiteks metroo, bussi, takso ja autorendi kaudu.

3. Ateena Eleftherios Venizelose lennujaam, Kreeka (keskmine hinnang 4,3)

Ateena lennujaam, ametlikult tuntud kui Eleftherios Venizelose rahvusvaheline lennujaam, avaldab muljet oma kaasaegse infrastruktuuriga. Lühikesed ooteajad ja sõbralik, mitmekeelne personal on andnud positiivseid hinnanguid. Erifunktsioonid, nagu ööpäevaringne meditsiinikeskus, mugavate lamamistoolidega lõõgastusalad ja keskkonnasõbralikud algatused, panevad selle silma. Puhtad rajatised, mitmekesised ostuvõimalused ja kohalike eripäradega gastronoomilised pakkumised aitavad kaasa reisijate rahulolule – suurepärane ühendus linnaga ja kultuurinäitused terminalis annavad positiivse elamuse.

2. Porto lennujaam, Portugal (keskmine hinnang 4,4)

Google’i rvustuste põhjal on Porto Francisco de Sá Carneiro lennujaam hinnatud 26 608 häälega Euroopa paremuselt teiseks lennujaamaks. Eelkõige on kiidetud lühikesi ooteaegu registreerimisel ja turvakontrollil, mis võtavad sageli aega alla 15 minuti. Samuti väärtustatakse portugali ja inglise keelt kõnelevat personali nende sõbralikkuse ja abivalmiduse eest.

Metrooühendus kesklinnaga (sõiduaeg umbes 30 minutit) lisab lennujaamale samuti atraktiivsust. Porto on kahe eelneva aasta kolmanda koha järel tõusnud tänavu ühe koha võrra kõrgemale. See saavutus näitab lennujaama jätkuvat pühendumist reisijate rahulolule.

1. Istanbuli lennujaam, Türgi (keskmine hinnang 4,4)

Istanbuli lennujaam avati 2018. aastal ja on 101 956 hinnanguga Euroopa kõrgeima reitinguga lennujaam. Lennujaam on tuntud oma kaasaegse disaini, tõhusa toimimise ja laia teenustevaliku poolest.

Reisijaid ootavad lühikesed ooteajad, puhtus ning erinevad ostu- ja söögikohad. Lennujaamal on hea ühendus linnaga ja see töötab 24/7. Lisaks on Istanbuli lennujaam pühendunud jätkusuutlikkusele ja rakendanud keskkonnasõbralikke meetmeid, nagu taastuvenergia kasutamine, rohealad ja kaasaegsed mürakaitsesüsteemid. Suurepärane funktsionaalsus, mugavus ja klienditeenindus toovad Istanbuli lennujaamale reisijate poolt palju häid hinnanguid.

Allikas: tourism-review.com

 

Kommentaarid: