Kindlustusseltsidel uued tänuväärsed tooted

16.03.2010
Mari-Liis

Estravelil on tõeliselt hea meel, et reisitõrke kindlustus kaitseb nüüd ka lennufirmade graafikumuutuste vastu.

Soodsa hinnaga lendamine tähendab väiksel Eesti turul sageli vajadust kombineerida sama reisi raames mitut erinevat piletit. Piletite kombineerimise põhjuseid on erinevaid:
– lennufirmad on kehtestanud konkurentsivaesele turule oluliselt kallima hinna võrreldes mõnel suuremat turul pakutavaga (vt ka eelmis blogi sissekannet “Miks Estravel reklaamib hindu alates Euroopast”.
– meie rahvuslikul lennuettevõttel Estonian Air puuduvad koostöölepingud paljude suurte lennufirmadega, mis võimaldaksid erinevate firmade lende samale piletile vormistada

Eraldi piletid tähendavad eraldi veolepinguid ja kui ühe pileti lennud hilinevad või ära jäävad, vastutab asjassepuutuv lennufirma vaid reisija samal piletil märgitud sihtkohta toimetamise eest. Tagamaks eraldi piletitel olevad jätkuühendused, vajab reisija reisitõrkekindlustust.

Siiamaani on kindlustus aidanud vaid lendude ootamatu ärajäämise või hilinemise puhul.
Lennufirma poolt piisavalt pikalt etteteatatud korralisi graafikumuutusi seni kindlustusjuhtumiks ei tunnistatud. Reisijad, kes olid (eraldi) piletid pikalt ette ostnud, võisid ühtäkki paar nädalat enne reisi avastada, et seoses väljumisaja ‘plaanipärase’ muutusega pole mingit lootustki jätkulennule jõuda ning vaja on teha lisakulutusi piletite muutmiseks ja/või transiitlinnas ööbimiseks.

Tänaseks on Estravel kõigi oma kindlustusfirmadest koostööpartneritega saavutanud kokkulepped, mille kohaselt on võimalik vastava kindlustuskatte ostjatele pakkuda kaitset ka graafikumuutuste puhul.
Kui reisijal on olemas lisakaitsega reisitõrkekindlustus, korvab kindlustusfirma võimalikest graafikumuutustest tulevad lisakulud piletitele või majutusele.

Seega palume klientidel olla tähelepanelikud ja kui teil on lennud erinevatel piletitel, siis soovitame tungivalt kasutada lisakaitsega reisitõrkekindlustust.

Näiteks võin tuua minu endaga hiljuti juhtunud case`i. Nimelt pidin lendama Dubaisse ja mul olid eraldi ostetud Tallinn-Frankurt ots ja Frankfurt-Dubai ots. Läks palju aega ja vaeva, et ma sain kõik graafikud klappima nii iseenda lendudel kui ka reisikaaslaste omadega.

Ja nädal enne tühistas Estonian Air lennu, mis pidi mind Frankfurti viima. Samas oli mul olemas täiesti kehtiv pilet sealt edasilennuks. Mul vedas, kuna tänu Emirtates`i kontsernis töötavale õele sain oma piletid muudetud ja rahalist kahju ma ei kandnud. Küll aga jäi minu plaanitud reis paari päeva võrra lühemaks, kuna sobivat lendu ma selleks päevaks Tallinast ei leidnudki.  Kui mul oleks olnud aga muutmisvõimalusteta pilet Dubaisse, siis oleks ma kannatanud ka rahaliselt.

 

Kommentaarid: