Kui kiire on kiire ja teisi küsimusi

02.05.2008
Estravel

1. mai ehk Vappu puhul Soomet külastades tegi turundusosakonna arvutusosakond* alljärgnevad arvutused:

Tallinki uus laev Superfast sõidaks Saaremaa Laevakompanii Saaremaa otsa ära 8 minutiga 30 minuti asemel ja Hiiumaale vanaema juurde saaks Rohukülast 26 minutiga 90 minuti asemel.

Sellegipoolest soovime osutada faktile, et kiirust ei tohiks arvestada mitte kõige primaaresema näitajana Hiiumaale ja Saaremaale saamiseks, selle pärast, et just Hiiumaa laeva riivitud juustuga sai ja kohvi on üks osa põhjustest, miks selle laeva peale sattuda.

Ja tegelikult tuleb veel ära märkida, et üldse üks vahvamaid viise Hiiumaale ja Saaremaale saamiseks on Aviese lennukid, mis on peaaegu sama suured nagu Saku marsruuttaksod, aga tiivad on külgedele pandud. Aga need lennukid lendavad hästi madalalt ja see on üks suurepärasemaid viise vaatamaks Eesti metsu ja merd ülevalt pilvede alt.

Igastahes – Tallinki uued laevad on vahvasti kiired.

___
*Turundusosakonna arvutusosakond oskab igasugu vahvaid kalkulatsioone välja mõelda, aga arvutused ei pruugi kõige täpsemad olla.

Kommentaarid:

  1. Priit Kanter

    Logistiliselt lähenemine ainuõige . Praktikas tõestatud...

  2. niisama

    Hei,

    SLK laevad ei sõida täiskiirusel. Vajalik on kulude (loe=kütuse) kokkuhoid ning ka sõidu pikem hoidmine, et saada tulu poodidest ja söögikohtadest.

    Kõik pole mustvalge :)