Milline on parim käsipagasi kohver pikaajalisemaks reisiks?

18.07.2024
Reisikaubad.ee juht Mihkel Luur

Reisimaailm muutub pidevalt ja üha enam reisijaid eelistavad kasutada käsipagasit, sealhulgas kaugreisideks või pikaajalisemaks reisiks Euroopas.

Käsipagasiga reisimine on mugav ja ökonoomne, kui tead täpselt, millist kohvrit valida ja kuidas pakkida. Selles blogiloos jagame kasulikke nõuandeid, kuidas valida pikemaks reisiks sobilik käsipagasikohver ja kuidas väiksema pagasiruumiga edukalt hakkama saada.

Miks reisida käsipagasiga?

Kuigi käsipagasikohvrisse mahub vähem asju, on sellega reisimisel ka mitmeid eeliseid:

  • Aja kokkuhoid: Sa ei pea ootama pagasit lennujaama pagasilindil.
  • Kulude vähendamine: enamik lennufirmasid küsivad äraantava pagasi eest lisatasu.
  • Lihtsus ja mugavus: vähem kohvreid tähendab vähem muret ja vaeva. Lisaks ei pea muretsema, kas pagas jõuab Sinuga samal ajal sihtkohta.

Mida käsipagasi valikul arvestada?

  • Suurus ja kaal. Kõige olulisem aspekt käsipagasi valimisel on selle suurus ja kaal. Lennufirmade käsipagasi piirangud on erinevad, kuid tavaliselt jäävad need järgmistesse piiridesse: mõõdud 55 x 40 x 20 cm ja kaal 7-10 kg. Vaata alati konkreetse lennufirma reeglid üle juba enne pakkimist.

    Kohvrit valides jälgi, et kaalu ja ruumala suhe oleks paigas. Need võivad väliselt samas mõõdus kohvrite puhul olla väga erinevad.

  • Materjal ja vastupidavus. Kvaliteetne käsipagasi kohver on vastupidav ja hästi käsitletav. Kui soovid, et kohver kaua vastu peaks, siis vaata polükarbonaadist kohvrite poole, mis on kergekaalulised, kuid materjali poolest väga tugevad. Soodsamas hinnaklassis on heaks valikuks polüpropüleenist reisikohvrid, mis on samuti hea tugevusega, taluvad teatud määral painutamist ning on tihti isegi kergemad kui polükarbonaatkohvrid.
  • Funktsionaalsus ja jagatud ruum. Sõltuvalt reisi eesmärgist ja sihtkohast võib tekkida vajadus hästi organiseeritud sisuga kohvri järele. Kuigi Tallinna lennujaamas ei ole vedelikke ega sülearvutit vaja enam käsipagasist välja võtta, võib seda mõnes teises lennujaamas veel ette tulla. Sel juhul tuleksid kasuks erinevad sahtlid ja taskud, et saaksid oma esemed kergesti kätte.
  • Mugavus. Kohvriga peaks olema ka mugav liikuda. Kasuks tulevad 360-kraadi pöörlevad topeltrattad ja reguleeritav käepide. Nelja topeltrattaga reisikohvrid on stabiilsemad kui kaherattalised ning sellist kohvrit on ka mugavam käe otsas transportida.

Kuidas väikese kohvriga nädalasel reisil hakkama saada?

  • Vali reisile kaasa võtmiseks mitmeotstarbelised riided ja esemed, mis vähendavad kaasavõetavate asjade hulka.
  • Kui soovid kaasa võtta raskemaid riideid (näiteks teksapüksid või -tagi), siis pane need hoopis selga.
  • Riiete rullimine on populaarne viis, et käsipagasis ruumi kokku hoida.
  • Võta igale reisile kaasa kohvri kaalumiseks pagasikaal, et vältida üllatusi lennuväravas.

Oled hea hinna ja kvaliteedi suhtega reisikohvri otsingul?

Reisikaubad.ee e-poest leiad kolmes enamlevinud mõõdus reisikohvreid, aga ka vargakindlaid seljakotte, kohvrikatteid ja muid reisiks vajalikke tarvikuid.

 

Kommentaarid: