Sihtkohad reisimiseks, kus ei ole suvel liiga palav

23.05.2024
Estravel

Kui otsid täiuslikku suvesihtkohta, kus nautida puhkust ilma liigse kuumata, siis oled õiges kohas!

Loomulikult ei ole see nimekiri täielik ega arvesta võimalikke kuuma- või külmalaineid, kuid oleme siiski välja valinud mõned sihtkohad, kuhu ei ole Tallinnast liiga keeruline kohale lennata ning kus juunist augustini saab sooja, kuid mitte liiga palavat ilma nautida.

Soovid reisile minna? Kirjuta meile oma soovist estravel@estravel.ee, suhtle meiega chatis või helista meie 24/7 tellimiskeskuse numbril 626 6266.

1. Madeira, Portugal

Madeira on tuntud oma meeldiva kliima poolest, mis on aastaringselt mõõdukalt soe. Suvel, juunist augustini, jäävad päevased kõrgeimad temperatuurid tavaliselt 24-28 kraadi vahele. See Atlandi ookeanis asuv saar paikneb Kanaari saarte ja Assooride vahel ning pakub imelisi maastikuvaateid, lopsakat rohelust ja suurepäraseid matkaradasid.

2. Ljubljana, Sloveenia

Sloveenia pealinn Ljubljana on võluv sihtkoht, kus nautida sooje suvepäevi. Temperatuurid jäävad suvel 25-30 kraadi vahele. Linn pakub rikkalikult kultuuri, ajalugu ja toredaid võimalusi soodsa hinnatasemega vaba aja veetmiseks. Lisaks on Ljubljana lähedal (u 50 km) ka kaunis Bledi järv, mis sobib hästi päevaseks väljasõiduks.

3. Edinburgh, Šotimaa

Kui otsid jahedamat, kuid siiski suviselt meeldivat kliimat, on Edinburgh hea valik. Juunist augustini jääb õhutemperatuur siin keskmiselt maheda 15-20 kraadi vahele. Šotimaa pealinn on täis ajalugu, kultuuri ja festivale, sealhulgas maailmakuulus Edinburghi festival, kus erinevad artistid võtavad enda alla sajad lavad üle terve linna.

4. Kraków, Poola

Kraków on ajalooline ja kultuuririkas linn, kus on samuti mõnusalt soe ja piisavalt põnev. Suvetemperatuurid jäävad tavaliselt 20-25 kraadi vahele. Vanalinn, loss ja soolakaevandus on vaid mõned paljudest vaatamisväärsustest, mida tasub külastada.

5. Reykjavík, Island

Reykjavík on põhjamaiselt eksootiline ja kaunis sihtkoht, kus suvised temperatuurid on enamasti vaid 10-15 kraadi vahel. Islandi mitmekesine ning unikaalne loodus pakub ainulaadseid vaateid, geisreid, kuumaveeallikaid ja liustikke.

6. Praha, Tšehhi Vabariik

Praha on tõeliselt võluv linnapuhkuse sihtkoht, kus jäävad suvetemperatuurid keskmiselt 20-25 kraadi vahele. Linna kaunid sillad, lossid ja katedraalid loovad romantilise atmosfääri.

7. Tenerife, Kanaari saared

Tenerife on Kanaari saarte suurim saar ja eestlaste seas populaarne talvine rannapuhkuse sihtkoht. Suvised temperatuurid jäävad Tenerifel 24-28 kraadi vahele andes meeldivat soojust ilma liigse kuumata. Tenerife pakub kauneid randu, vulkaanilisi maastikke ja suurepäraseid matkaradasid. Teide on (mõõdetuna jalamilt tipuni) kõrguselt kolmas vulkaan maailmas ning seda ümbritsevasse rahvusparki matkama minnes tasub mõelda nii pikematele riietele kui päikesekaitsele.

8. Salzburg, Austria

Salzburg on ka suvel põnev sihtkoht. Õhutemperatuur jääb siin juunist augustini keskmiselt 20-25 kraadi vahele. See linn on tuntud kui Mozarti sünnikoht ja pakub huvitavat segu kultuurist, ajaloost ja kaunist loodusest. Salzburg on huvitav ka matkasellidele, sest linnas ja selle ümbruses on palju matka- ja jalgrattateid. Salzburgist ca 75 km kaugusel asub kaunis väikelinn Hallstatt, mida soovitame kindlasti külastada.

9. Zürich, Šveits

Zürich on suvel mõnusalt soe, temperatuuridega 20-25 kraadi. Šveitsi suurim linn pakub suurepäraseid võimalusi kultuuri nautimiseks, sh galeriid ja muuseumid, samuti imelisi järveäärseid jalutuskäike ja mägimatku. Zürichist leiab ka suurepäraseid söögikohti ja väga luksuslikke poode.

10. Assoorid, Portugal

Assoorid on Atlandi ookeanis asuv lopsaka loodusega saarestik, kus suvel on meeldivalt soe ilm. Temperatuurid jäävad tavaliselt 22-26 kraadi vahele. Saared pakuvad suurepäraseid võimalusi looduse nautimiseks, sealhulgas matkamine, vaalade vaatlemine ja kuumaveeallikates suplemine.

 

Valides oma järgmiseks reisiks ühe nendest sihtkohtadest, võid olla kindel, et leiad nii lõõgastust kui seiklust, olenemata sellest, kas eelistad rannapuhkust, looduses matkamist või kultuurilisi elamusi. Loomulikult ei piirdu suvised sihtkohad ainult ülaltooduga – küsi reisisoovitust ja pakkumist Estraveli reisikonsultandilt.

Suuremate reisikorraldajate pakettreisid leiad pakettreiside otsingust, kus ei ole mingit juurdehindlust ega teenustasu.
Soovid ainult lennupileteid? Vaata Estraveli lennupiletite e-poodi, kus saad maksta Estraveli kinkekaardi, krediitkaardi, pangalingi või järelmaksuga.

 

Kommentaarid: