Tallink Silja Line Beat Boat Festival Italy

24.09.2024
Estraveli e-äri spetsialist Maya Feliisa Poom

Estraveli e-äri spetsialist Maya Feliisa Poom käis septembri algul Tallinkiga Helsingis, et tutvuda Silja Serenade laevaga ning uue kruiisiprogrammiga Beat Boat Festival Italy, mis kestab Rootsi kruiisil oktoobri lõpuni.

Päev algas kell 07:30 MyStari pardal business class’is. Olles varem reisinud comfort class’is, märkasin, et business class pakub rohkem privaatsust ja veelgi mugavamaid istmeid. Lisaks on seal sooja toidu buffee ja joogibaar, kus saab ise kokteile valmistada. See on hea alternatiiv neile, kes niikuinii buffee soovivad võtta, kuid hindavad privaatsust ja võimalust esimestena laevalt maha minna või soovivad lihtsalt tööd teha ja head internetti kasutada. Kuigi hommik oli väga udune ja vaadet ei olnud, saime siiski külastada kaptenisilda, mis oli omaette kogemus, sest me ei näinud isegi, kuhu suundume.

 

Helsingis oli meil võimalus teha proovisõit SkyWheel Helsinki vaaterattal, kust avaneb imeline vaade nii linnale kui ka merele. SkyWheel’i teeb eriliseks SkySauna – saunaga kabiin, mida saab rentida ja nautida koos mullivanniga. Külastasime ka uhiuut Solo Sokos Hotel Pier 4, mis asub Helsingis Katajanokka kaldal, SkyWheel’i kõrval. See hotell pakub jätkusuutlikku alternatiivi traditsioonilisele luksusele, olles sisustatud põhjamaade stiilis minimalistlikult. Hotelli uhkuseks on imekaunis katuseterrass ja Soome kööki pakkuv restoran Harbore.

 

Seejärel suundusime Silja Serenade’i pardale, kus meid tervitas Itaalia muusika ja Tallinki tantsiv maskott hüljes Harry. Show-baaris nautisime kruiisiprogrammi show’d, kus esitati nii Itaalia poplugusid kui ka pisut ooperit tenorite trio poolt. Muidugi olid show osaks ka akrobaatika ja vägevad tantsuesitused. Lisaks saime maitsta Itaalia hõnguga buffeed ja laeva peal olid saadaval ka kuulsad joogid nagu Aperol ja Limoncello Spritz. Sügisperioodil on kindlasti tore nautida lisaks Soomele ja Rootsile ka killukest päikeselist Itaaliat. Serenade’i laeval on praegu ka osa kajuteid Marimekko dekoratsioonidega ja muidugi on seal erilised promenaadi vaatega sisekajutid. Helsinkist kruiisile minnes saab sealt nautida Itaalia stiilis kaunistatud promenaadi vaateid.

 

Festivali saab nautida oktoobri lõpuni Tallinn-Stockholm liinil Baltic Queen laeval ning Helsinki-Stockholm liinil Silja Serenade ja Silja Symphony pardal.

 

Kommentaarid: